cigny fik MediumA húsz éve működő együttes autentikus és modern előadásban szólaltatja meg a cigány zenei kultúrát. Rendkívül hangulatos előadásaik miatt népszerűek a megyében, nem csak a kifejezetten cigány kulturális rendezvényeken. Kaptak már meghívást az ország távolabbi részeibe is.

2003-ban a Somogyban rendezett „Hangszeres együttesek országos minősítő találkozóján” ezüst fokozatú minősítést értek el. 2006. áprilisában 10 napos franciaországi körútra kaptak meghívást, ahol 15 fellépésen népszerűsítették a magyarországi cigányság értékeit. Az együttes rendszeresen fellép a városi rendezvényeken, falunapokon, a barcsi roma kulturális nap házigazda szerepét is betölti, valamint a közelmúltban intézményünk által elnyert két NKA - tájoltatás programjának rendszeres és nagy sikerű résztvevői.

cigny fik2 MediumA csoport a roma, beás, lovári, kolompár, szintó cigány nemzetiség zenei értékeit képviseli. Az együttes hölgytagokkal bővült a közelmúltban, akik táncelőadásukkal színesítik a műsort.

A zenekar vezetője ifj. Bokor József.

Következő esemény

Nincs rendezvény

Életképek

55 ves 11.jpg

Támogatóink: