TORZONBLOCKA Művelődési Központban az évek során számos rock zenekar megfordult már, s közülük néhány úgymond „élvonalbeli” zenekarrá nőtte ki magát. Pl: Messenger, Szikla.

Városunkban a fiatalok körében régóta kedvelt zenei stílus a rockzene, mind a hallgatóság, mind a zenészek körében. A középiskolás korosztályból 3 zenekar is verbuválódott a közelmúltban, akiket befogadott intézményünk, akik ROCK ZENEI MŰHELYKÉNT működnek. A fiatalok bár kinőttek az iskolából, de folytatni szeretnék a zenélést. Közös koncerteket szerveznek a rock zenei stílust kedvelőknek, s aktív bázisa a serdülő korosztálynak is. Intézményünk szeretné, ha kulturált körülmények között tölthetnék szabadidejüket, éppen ezért lett befogadója a zenélni vágyó, zenét hallgató fiataloknak. Ennek érdekében mindent megteszünk, amire lehetőségünk van: biztosítjuk számukra a próbatermet, fellépési lehetőségeket, és szakmai segítséget nyújtunk. 

Ez a négy zenekar a PANNON BLOOD, CROSS ROAD, ELEMENTAL és a TORZOMBLOCK.

Az elmúlt öt és fél évtizedben nagyon sok zenekar kezdte a működését itt a kultúrházban.

Shake it! zenekar, akiknek a neve  (lefordítva: Rázd meg!) már jelzi, hogy szeretik a dimanikus popzenét. Tagjaik korábban a művelődési ház különféle csoportjaikban dolgoztak, aztán egyszer csak egymásra találtak, és kb. nyolc éve szívesen zenélnek együtt.

A zenekar tagjai: Dernanecz Zsolt, Máté Zsolt, Mógor Gábor, Nagy Sándor, Vasas Veronika,

cigny fik MediumA húsz éve működő együttes autentikus és modern előadásban szólaltatja meg a cigány zenei kultúrát. Rendkívül hangulatos előadásaik miatt népszerűek a megyében, nem csak a kifejezetten cigány kulturális rendezvényeken. Kaptak már meghívást az ország távolabbi részeibe is.

2003-ban a Somogyban rendezett „Hangszeres együttesek országos minősítő találkozóján” ezüst fokozatú minősítést értek el. 2006. áprilisában 10 napos franciaországi körútra kaptak meghívást, ahol 15 fellépésen népszerűsítették a magyarországi cigányság értékeit. Az együttes rendszeresen fellép a városi rendezvényeken, falunapokon, a barcsi roma kulturális nap házigazda szerepét is betölti, valamint a közelmúltban intézményünk által elnyert két NKA - tájoltatás programjának rendszeres és nagy sikerű résztvevői.

cigny fik2 MediumA csoport a roma, beás, lovári, kolompár, szintó cigány nemzetiség zenei értékeit képviseli. Az együttes hölgytagokkal bővült a közelmúltban, akik táncelőadásukkal színesítik a műsort.

A zenekar vezetője ifj. Bokor József.

 infoblokk esza

Következő esemény

Nincs rendezvény

Életképek

55 ves 6.jpg

Támogatóink: