honlapra01

2017. szeptemberétől új lehetőség nyílt a tehetséges fiatalok számára Barcson. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti Tehetség Program keretei belül támogatja a hazai és a határon túli kulturális intézményeket, köztük a barcsi Móricz Zsigmond Művelődési Központot is. Ennek a helyi kezdeményezésnek a neve: Népművészeti tehetséggondozó műhely. 

Mai rohanó világunkban, ahol a virtuális tér jelenti sokaknak a kikapcsolódást, nagyon nehéz a valódi közösségi tereinkbe fiatalokat becsalogatni. A már működő együtteseink utánpótlása is sokszor gondot okoz. Szeretnénk, ha ez a fonal nem szakadna meg és a néptánc, a hagyományaink ápolása ezután is fennmaradna.

 

Programunkban a Barcson élő táncolni vágyó fiatalok és a tehetséges néptáncosok kis csoportban történő fejlesztése, bemutatkozási lehetősége, Barcs városának kulturális életének színesítése, a Kárpát - medencében élő nemzetiségek sokszínűségének bemutatása a legfontosabb célkitűzés.

Fontos a hagyományápolás mellett, a tehetségek további gondozása, tehetségígéretből kiemelt tehetséggé fejlesztése is.

 

A népművészeti tehetséggondozó műhely foglalkozásain 20 táncos oktatására nyílik lehetőség.

A projektben oktató pedagógus házaspár több éves tapasztalattal rendelkezik a tehetségnevelés, tehetséggondozás terén.

Eddigi komlói működésük során, számos fesztiválon, versenyen vettek részt tanítványaik, mind szóló, mind pedig csoportos formában és nyertek komoly elismeréseket a néptánc, mint művészeti irány területén.

Podpácz Beáta (Pedagógus, Komló Város Képviselő Testületének Elismerő Oklevele, Fülöp Ferenc-díjas táncos)

Kirch Zoltán (Néptáncpedagógus, Népművészet Ifjú Mestere, Fülöp Ferenc-díjas táncos, Martin György-díjas)

Mindketten a Komlói Pöndöly Néptáncegyüttes, valamint a Barcsi Boróka Táncegyüttes vezetői.

Rendszeresen kapnak meghívást oktatásra az országban működő amatőr és profi táncegyüttesekhez, nyári táborokat tartanak határainkon belül és Erdélyben is. Rendszeres oktatói a környékükön működő táncházaknak.

 infoblokk esza

Támogatóink: